In bed met je laptop: tips en trucs

March 3, 2020 0 Comments

We werken steeds meer thuis en soms is het nou eenmaal fijn om de eerste uurtjes nog even in bed te werken. Maar dat is nog niet zo handig als het lijkt met zo’n laptop in bed. Daarom deel ik een aantal handige tips en trucs met jullie!

In bed met je laptop
Zoals gezegd is het nog niet zo eenvoudig om te werken vanuit bed. Als je het niet op de juiste manier doet, kun je lichamelijk last krijgen en kan je laptop schade oplopen. Kortom… kies je voor een laptoptafel, maak je een complete bedtafel zoals wij dat deden of ga je toch voor een alternatief?

Laptoptafel
De meest makkelijke oplossing is het aanschaffen van een laptoptafel. Deze kun je eenvoudig pakken wanneer je hem nodig hebt en wegzetten wanneer het bijvoorbeeld weekend is. Er zijn laptoptafels in vele vormen en maten. Sommige zet je op bed, anderen schuif je juist aan de zijkant van het bed zodat deze over je heen “hangt”. En zo’n tafeltje is ook nog eens enorm handig voor een ontbijtje op bed in het weekend!

Bedtafel
In het vorige huis hadden wij natuurlijk een zelfgemaakte bedtafel. Een bedtafel zelf maken is helemaal niet zo lastig. Maak er wieltjes onder zodat je hem eenvoudig kan wegrollen als je hem niet nodig hebt. Ik gebruikte hem vooral om decoratie op te zetten, maar je kunt hem natuurlijk ook praktisch gebruiken. Zorg dat je alles goed opmeet voordat je aan de slag gaat. Je benen moeten er natuurlijk onder passen en de tafel moet ook weer niet te hoog worden als je er aan wilt werken. Kortom: meten, meten, meten!